Online vergaderen met Microsoft Teams

4 aug 2020

Uitleg online vergaderen met behulp van Microsoft Teams

Microsoft Teams, zul je denken, kan dat? Ja, dat kan en hoe dat leggen we hieronder kort uit.

LET OP: Voor de web-versie van Teams kun je alleen de volgende twee browsers gebruiken: Google Chrome of Microsoft Edge
(o.a. Apple Safari en Mozilla Firefox worden niet ondersteund!)

Zorg ervoor dat een van beide is geïnstalleerd en als standaard browser is ingesteld. Dat laatste, hoe moet dat denk je misschien, neem dan even een kijkje op de desbetreffende ondersteuningspagina voor Chrome of Edge.

Om het eenvoudig te houden laten we je deelnemen aan de Teams-vergadering via Internet en bij voorkeur vanaf een PC/Desktop of Laptop:

  • Je ontvangt ruim van tevoren van de organisator van de Teams-vergadering een e-mail in je postbus op het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het aanmelden voor de ALV.
  • Als je de koppeling “Join Microsoft Teams Meeting”/”Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering” selecteert uit de e-mail word je naar een webpagina geleid waar je kunt kiezen via het Internet of om de desktop-app te gebruiken.
    LET OP: Je browser vraagt mogelijk of Teams de microfoon en camera mag gebruiken. Sta dit toe, zodat je gehoord en gezien kan worden tijdens de vergadering.
  • Selecteer vervolgens “Deelnemen op het web”, typ je naam, kies voor het dempen van de microfoon en dan selecteer je “Nu deelnemen”.
  • Hiermee ga je naar de lobby van de vergadering. De organisator van de Teams-vergadering krijgt een melding dat je er bent en geeft je toegang tot de vergadering.

Je kunt bovenstaande nalezen op de Microsoft-webpagina Deelnemen aan een vergadering zonder een Teams-account onder het kopje Desktop als je vragen hebt over onze uitleg. Of als je niet over een PC/Desktop of Laptop beschikt en een mobiel-apparaat wil gebruiken. Bij dit laatste volg dan de instructies onder het kopje Mobiel en vergeet niet dat je deelneemt als gast.

Gebruiksinstructies tijdens een vergadering

  • Microfoon dempen/opheffen: als je wilt iets wilt zeggen hef dan het dempen van de microfoon op door het “dempen opheffen” icoon te selecteren.
  • Gesprek weergeven: er is tijdens een vergadering ook een chat mogelijk door op het “gesprek weergeven” icoon te selecteren en het vergader chatvenster verschijnt dan.
  • Audio-instellingen beheren: mocht je nu storing ondervinden, geen geluid hebben of beeld zien, vraag het Robin, de technisch begeleider die ook in de vergadering aanwezig is, of kijk even op deze webpagina voor de apparaatinstellingen Audio-instellingen beheren in een Teams-vergadering.

Veel succes!