Debra stelt zich voor…

11 dec 2019

Maak kennis met onze secretaris Debra van der Kooij, 54 jaar jong en woonachtig in Vleuten:

In april 2017 ben ik lid geworden van de URV om met mijn whippet Tommy (stamboomnaam Major Tom, geboren januari 2016 net na de dood van David Bowie) aan de slag te kunnen met flyball.

Destijds kon ik in de regio alleen bij de URV meteen terecht en de sfeer bevalt me zo goed dat we sindsdien ook elk seizoen meedoen. Al met mijn vorige grippet Storm (epileptische Brabantse stropershond uit het asiel) had ik gemerkt dat de reactieve aard en looplust van windhonden niet altijd werd gewaardeerd bij clubs en/of instructeurs. Bij de URV wordt gelukkig niet zo moeilijk gedaan als Tommy weer eens een ‘ererondje’ over het veld maakt. We hebben ook al flygility, agility en de SUP cursus gedaan. Dit alles met (zeer) wisselend succes, maar we hebben in elk geval wel lol… Tja, zonder een flinke dosis humor en zelfrelativering red je het volgens mij als hondeneigenaar niet.

Van jongs af aan hebben we thuis altijd honden en beestenspul gehad. Ik ben opgegroeid met Drentsche patrijshonden en parkieten (zo’n combi verzin je niet!). Ik kan me herinneren dat als er oude familiefoto’s werden gekeken ik altijd naar de dieren vroeg. Op de oudste foto’s die we hebben staan mijn Indische opa en oma met de terriërs Sten en Bren (genoemd naar de ‘guns’) en mijn Hollandse opa en oma met de witte keeshond Asta. Daarnaast ben ik, zo lang als ik me kan herinneren, een echt paardenmeisje. Met mijn ponies heb ik vroeger gesprongen en later ben ik lange afstanden gaan rijden. Geen maneges en (binnen)bakken voor mij: niets is mooier dan door een bos te denderen op je paardje met je hond ernaast! Inmiddels word ik wat krakkemikkiger en ben ik gaan mennen en zit dus niet meer op, maar achter het paard.

In 2018 ben ik als secretaris begonnen. Het bestuur draaide al jaren op een hele smalle basis en nieuwe aanwas was welkom. Het was wel even slikken, want de hondenwereld was totaal iets nieuws voor mij: Raad van Beheer, Internationale hondententoonstelling de Utrecht….Het is (nog) niet mijn wereld, maar langzamerhand begin ik er in thuis te raken!