Hondenspellenuitleen bij de URV

14 feb 2022

Binnenkort te huur bij URV: spellen voor je hond

Waarom een spel huren voor je hond?
Honden zijn oorspronkelijk gefokt voor een doel, bv. de schapen hoeden, het erf bewaken, ongedierte bestrijden, geschoten wild ophalen. Tegenwoordig worden maar heel weinig honden ‘aan het werk’ gezet. Door lange wandelingen te maken wordt je hond wel fysiek uitgedaagd, maar hoe zit het met mentale uitdaging? Wat moet de hedendaagse hond eigenlijk nog uit- of bedenken? Zijn voer wordt op tijd voor hem neergezet, hij heeft een lekker warme mand, water staat altijd klaar… Verveling ligt op de loer. En met verveling kunnen vervelende gedragingen om de hoek komen kijken, zoals staart jagen, pootje likken of het bankstel slopen.

Eén manier om verveling tegen te gaan is een (denk-)spel spelen met de hond. In een spel zit (meestal) een voertje verstopt en je hond moet bedenken hoe hij bij het voertje komt. Daarnaast vinden veel honden het ook gewoon leuk om een spel te spelen!

Veel dierenspeciaalzaken verkopen hondenspellen. Helaas komt het vaak voor dat een spel uit de winkel tegenvalt: je hond krijgt het niet onder de knie, raakt er heel opgewonden van óf kijkt er na een paar dagen niet meer naar om. Zonde van het uitgegeven geld.

De hondenspellenuitleen van Woof Playtime biedt hiervoor een oplossing. Elk spel heeft een uitgebreid stappenplan waarmee het spel langzaam opgebouwd wordt zodat je hond als vanzelf uitvindt hoe het opgelost moet worden. Mocht het spel toch niet bij je hond passen of is je hond er na een paar dagen op uitgekeken: geen probleem, ruil het spel gewoon om voor een ander spel.

Bij het omruilen van een spel krijg je aan de hand van je ervaring met het vorige spel een advies voor het volgende spel. Ook kun je altijd contact opnemen als je ergens tegenaan loopt. Op website www.woofplaytime.nl kunt je alle spellen bekijken én reserveren. Woof Playtime heeft meer dan 70 spellen: dit zijn meestal denkspellen, ingedeeld naar moeilijkheidsgraad, maar er zitten ook voerdispensers, doe-spellen en snuffelspellen tussen. Ook zijn er spellen speciaal voor pups.

Bij het ophalen van het spel betaal je een borg. Als je het spel na de huurperiode onbeschadigd, compleet en schoongemaakt terugbrengt dan krijg je de borg minus de huurprijs terug. In 2022 bedraagt de borg € 20 en betaal je voor het huren van een spel gedurende 3 weken € 7. De huur voor het eerste spel is gratis!

Woof Playtime hondenspellenuitleen komt vanaf zaterdag 26 februari om de 3 weken bij URV langs van 12:30 tot 13:30 uur.

Voor vragen of meer informatie mail naar [email protected] of bel/Whatsapp naar 06-29 222 564.