Trainer Carla stopt – terugblik afgelopen 25 jaar

3 okt 2018

Trainer Carla stopt na 25 jaar met lesgeven bij de URV. Begin september gaf ze haar laatste training. Een terugblik op haar URV-jaren.

Begin

“In de jaren ’90 verhuisde ik naar Maarssen. Toen ben ik lid geworden van de URV. Ik ben begonnen met agility, bij Joke van Leeuwen (van Dijk). Op het oude terrein, bij de rugbyvelden, nu Leidsche Rijn.”

Inrollen

“Het was 1993. Er werd mij gevraagd of ik training wilde gaan geven. Ik heb toen cursussen gevolgd, zoals die voor kynologisch instructeur, heb stage meegelopen, etc. Zo rol je erin”.

Verdienstelijk

“In al die jaren heb ik diverse trainingen gegeven: gehoorzaamheid, agility, flyball, ringtraining, oriëntatiecursus, etc. Ook heb ik een periode als secretaris in het bestuur gezeten en was ik coördinator voor de trainers. En in de tijd dat de URV nog jaarlijks een clubmatch (hondenshow) organiseerde, hielp ik hier ook aan mee.”

 

Missie

“Je bent bezig met opvoeden van baas en hond. Trainen zorgt ervoor dat je een band opbouwt met jouw hond. Om dat te zien ontstaan en voor elkaar te krijgen, mensen enthousiast te krijgen, dat is mijn grootste drive.”

Mooiste herinnering

“Mijn mooiste herinnering aan de URV… Dat was het jubileum ter ere van 10 jaar op het huidige terrein. Een open dag met demo’s van alle trainingen. Geïnteresseerden konden met hun hond meedoen, er waren kraampjes, heel leuk. En niet te vergeten de jaarlijkse URV clubmatches (hondenshow) van vroeger.”

En nu?

“Nu is het tijd voor haar eigen honden, wedstrijden en het coachen van het Nederlandse agility team.”

In november zetten de instructeurs en bestuursleden Carla nog even in het zonnetje. Want na 25 jaar bijna onafgebroken – in weer en wind – op het veld te hebben gestaan, is dat meer dan verdiend!