Leuke extra activiteiten bij Utrechtse Rashonden Vereniging

Van ringtraining tot funclass

Een dagje ravotten tijdens een funclass of serieus trainen voor een hondenshow. Met de verschillende workshops van onze hondenvereniging in Utrecht is er voor elk baasje en zijn viervoeter wat wils. Hierbij hoef je geen lidmaatschapgeld te betalen.

Ringtraining

De Utrechtse Rashonden Vereniging organiseert bij voldoende animo ringtraining workshops. Ringtraining is bedoeld voor baas en hond en maakt je wegwijs in de Hondenshow wereld. De meeste honden die volgens de richtlijnen van hun Rasvereniging gaan fokken in de toekomst, dienen een aantal Hondenshows te lopen.

Je leert er samen met je hond in het juiste tempo te lopen om de hond bij het voorbrengen zo goed mogelijk te laten beoordelen. Tevens leer je de hond netjes te gaan staan zodat de keurmeester je hond kan beoordelen en wat ook heel belangrijk is het ringgedrag.

De hond moet zich laten betasten en de keurmeester moet zonder weerstand de tanden kunnen bekijken en de hond moet andere honden om zich heen kunnen verdragen.
De workshop Ringtraining is op maandagavond en duurt ongeveer een half uur. Bij mooi weer starten we buiten om het gangwerk te trainen maar we oefenen we ook binnen.

Je kunt elke week instromen en je bent niet verplicht elke week te komen, je hoeft zich niet aan te melden. Wij adviseren je wel om onze facebook pagina in de gaten te houden mocht de les onverhoopt niet door gaan. Voor de ringtraining hoef je geen lid te worden van onze vereniging.

Je kunt vanaf de leeftijd van 8 weken ringtraining volgen. Kosten per les € 5,00. Het is ook mogelijk om voor € 27,50 een strippenkaart van 6 lessen aan te schaffen.

 

Trainingstijden

Voor zowel de grote als kleine honden van 19.30 – 20.15 uur

Funclass

Er is momenteel GEEN fun class bij de URV

De naam van de cursus zegt al genoeg: leuke dingen doen staat centraal. Samen met uw hond creatief en gezond bezig zijn, plezier hebben en ontspannen door (lichte) inspanning. Daarbovenop leert u het gedrag van uw hond beter te interpreteren en ontdekt u hoe slim uw hond kan zijn!

In deze les geven we uw hond nieuwe uitdagingen om de nieuwsgierigheid te ontwikkelen en in beweging te zijn. Dit doen we met behulp van balans-, coördinatie- en denkspelletjes. Met de balans- en coördinatieoefeningen leert uw hond zich bewust te zijn van zijn lichaam en zijn lijf beter aan te sturen. Door denkspelletjes – zoals het zoeken naar brokjes, speelgoed of voorwerpen – verhogen we zijn zelfvertrouwen en concentratievermogen en wordt hij bovendien uitgedaagd in creativiteit.

De workshop is een echte bezigheid voor baas en hond, waarbij het een-op-een met elkaar werken centraal staat. Dit verhoogt het plezier en geeft een sterke vertrouwensband, wat een positief effect heeft op het gedrag en welzijn van uw hond.

U daagt de hond uit en leert hem concentreren op verschillende vlakken. Er zit geen dwang achter de oefeningen. Niets hoeft, alles mag.

Voordelen

Voor uw hond

 • Geeft drukke honden rust en voldoening
 • Helpt angst te overwinnen
 • Helpt oudere honden fit te blijven
 • Geeft afleiding
 • Leert honden concentreren
 • Schept een band van vertrouwen met de baas
 • Verhoogt de eigenwaarde

Voor u als baas

 • Ontspanning
 • Plezier
 • Uitdagend
 • Geduld
 • Creativiteit
 • Grensverleggend

Tijden en dagen

Op dit moment wordt er geen fun class gegeven.

Deelname per les:

 • Strippenkaart: 5 lessen voor € 30,00

Betaling contant voorafgaand aan de 1ste les of door inschrijving via het ledenportaal.

Daag elkaar uit en kom met elkaar in balans. Meld u aan via onderstaande button, we sturen u een bericht ter bevestiging van de reservering.

NB: niet alle onderdelen kunnen in elke les worden aangeboden. Dit is afhankelijk van het aantal cursisten en de weersomstandigheden. De funclass wordt gegeven gedurende de zomermaanden. Lidmaatschap niet noodzakelijk!