Leuke extra activiteiten bij Utrechtse Rashonden Vereniging

Van ringtraining tot funclass

Een dagje ravotten tijdens een funclass of serieus trainen voor een hondenshow. Met de verschillende workshops van onze hondenvereniging in Utrecht is er voor elk baasje en zijn viervoeter wat wils. Hierbij hoef je geen lidmaatschapgeld te betalen.

Ringtraining

Bij de keuring op een exterieurshow gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester beoordeelt de hond in stand èn in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen, betast de keurmeester de hond. Een hond moet op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af dan de andere. Door oefening valt veel te leren en ook te perfectioneren.

Tijdens de ringtraining boots je de situatie in de ring na. Je oefent dan de elementen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk tonen in een driehoek en op en neer. De instructeur bekijkt je hond met een keurmeestersblik en geeft je tips hoe je je hond beter kunt presenteren. Vaak is als hulpmiddel een grote spiegel aanwezig, waarin je je hond kunt zien vanuit het gezichtspunt van de keurmeester. Met de spiegel leer je om die dingen waar een keurmeester naar kijkt zelf ook te zien.

De workshop Ringtraining is op maandagavond en duurt ongeveer drie kwartier. Bij mooi weer starten we buiten om het gangwerk te trainen maar we oefenen we ook binnen.

Je kunt elke week instromen en je bent niet verplicht elke week te komen, je hoeft je niet aan te melden, maar kun je niet is afmelden wel fijn. Wij adviseren je om onze facebook pagina in de gaten te houden mocht de les onverhoopt niet door gaan. Je kunt vanaf ongeveer 7 maanden mee doen met ringtraining. Advies is om eerst in ieder geval een puppycursus te hebben gevolgd.
Voor de ringtraining hoef je geen lid te worden van onze vereniging.

De kosten zijn voor een losse les € 7,50 Het is ook mogelijk een strippenkaart van 7 lessen aan te schaffen voor € 48,00 (deze is 6 maanden geldig)

 

Trainingstijden

Ringtraining wordt gegeven op maandagavond en duurt 40 minuten.
Tijden:
19.00 tot 19.40 uur
19.45 tot 20.25 uur
20.30 tot 21.10 uur

Elke maandagavond met uitzondering van de maandagavonden na een showweekend of een feestdag. De overige uitval data worden op het informatiebord in de kantine van de URV gepubliceerd.

Vanaf 1 november 2021 wordt de indoor ringtraining gegeven in de kantine van onze nieuwe locatie op Sportpark Overvecht Noord, Manitobadreef 8 te Utrecht.

 

Meer informatie via het contactformulier op deze website.

Er is momenteel geen funclass bij de URV

Funclass

De naam van de cursus zegt al genoeg: leuke dingen doen staat centraal. Samen met uw hond creatief en gezond bezig zijn, plezier hebben en ontspannen door (lichte) inspanning. Daarbovenop leert u het gedrag van uw hond beter te interpreteren en ontdekt u hoe slim uw hond kan zijn!

In deze les geven we uw hond nieuwe uitdagingen om de nieuwsgierigheid te ontwikkelen en in beweging te zijn. Dit doen we met behulp van balans-, coördinatie- en denkspelletjes. Met de balans- en coördinatieoefeningen leert uw hond zich bewust te zijn van zijn lichaam en zijn lijf beter aan te sturen. Door denkspelletjes – zoals het zoeken naar brokjes, speelgoed of voorwerpen – verhogen we zijn zelfvertrouwen en concentratievermogen en wordt hij bovendien uitgedaagd in creativiteit.

De workshop is een echte bezigheid voor baas en hond, waarbij het een-op-een met elkaar werken centraal staat. Dit verhoogt het plezier en geeft een sterke vertrouwensband, wat een positief effect heeft op het gedrag en welzijn van uw hond.

U daagt de hond uit en leert hem concentreren op verschillende vlakken. Er zit geen dwang achter de oefeningen. Niets hoeft, alles mag.

Voordelen

Voor uw hond

 • Geeft drukke honden rust en voldoening
 • Helpt angst te overwinnen
 • Helpt oudere honden fit te blijven
 • Geeft afleiding
 • Leert honden concentreren
 • Schept een band van vertrouwen met de baas
 • Verhoogt de eigenwaarde

Voor u als baas

 • Ontspanning
 • Plezier
 • Uitdagend
 • Geduld
 • Creativiteit
 • Grensverleggend

Tijden en dagen

Op dit moment wordt er geen fun class gegeven.

Deelname per les:

 • Strippenkaart: 5 lessen voor € 30,00

Betaling contant voorafgaand aan de 1ste les of door inschrijving via het ledenportaal.

Daag elkaar uit en kom met elkaar in balans. Meld u aan via onderstaande button, we sturen u een bericht ter bevestiging van de reservering.

NB: niet alle onderdelen kunnen in elke les worden aangeboden. Dit is afhankelijk van het aantal cursisten en de weersomstandigheden. De funclass wordt gegeven gedurende de zomermaanden. Lidmaatschap niet noodzakelijk!